Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Portal

Πώς σχετίζονται οι τρίχες με τη ρητορική μίσους;

13-10-2021 10:45

Δήμητρα Δαγρέ

 

Κι’ όμως, μετά από αρκετό αγώνα στα κοινωνικά δίκτυα να πάψουμε να μιλάμε για τα αυτονόητα, έρχονται κάποιοι να μας υπενθυμίσουν πως είναι ακόμη απαραίτητο! Και όχι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιον ηλικιωμένο κύριο με κάπως παλιομοδίτικες και χλιαρές απόψεις, αλλά για μία κοπέλα νέα, ανεξάρτητη, μέτοχο της πολιτικής σκηνής. Ο λόγος για την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Instagram δήλωσε άκρως ενοχλημένη για την επιλογή κάποιων γυναικών να αναρτούν φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται ορισμένα μέρη του σώματος να είναι αξύριστα. Χαρακτήρισε μόδα το αντιαισθητικό, σύμφωνα  με την ίδια αυτό γεγονός, ενώ χαρακτήρισε ακόμη ως αντιαισθητικά την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες, μιας και όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αποτέλεσμα επιλογής του καθενός. Δεν έμεινε όμως μόνο στον σχολιασμό της γυναικείας φυσιογνωμίας, αλλά έκρινε και το ανδρικό φύλλο, σχολιάζοντας πως οι άνδρες πλέον αποφασίζουν να αποτριχώνουν το σώμα τους, κάτι που σύμφωνα με την ίδια είναι λάθος, καθώς αυτές είναι γυναικείες συνήθειες. Τα συμπεράσματα; Οι γυναίκες τείνουν προς το ανδρικό πρότυπο, ενώ οι άνδρες οικειοποιούνται συνήθειες γυναικείες.

Μετά από ένα βίντεο που σχολιάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο, πετυχαίνοντας φυσικά η κ. Λατινοπούλου τον στόχο της, την προσωπική της δημοσιότητα καθώς όπως είπαμε η εν λόγω κυρία ανήκει και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, προκύπτει το ερώτημα: Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως οι γυναίκες διαθέτουν το τέλειο και αποτριχωμένο σώμα; Δεν είναι μόνο η κα. Λατινοπούλου, είναι όλη η σημερινή πλασματική κοινωνία του φαίνεσθαι. Καλλίγραμμα - γυμνασμένα και άκρως αποτριχωμένα σώματα κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας δύσκολο σε ένα 15 χρονο παιδί να κατανοήσει ότι συνήθως πρόκειται για επεξεργασμένες, φιλτραρισμένες και άρα ψεύτικες εικόνες.

Αλλά η δημοσιότητα είναι δημοσιότητα, είτε είναι καλή είτε κακή. Και άνθρωποι σαν την κα. Λατινοπούλου, που σας διαβεβαιώνω είναι πολλοί, θα συνεχίσουν να την αποζητούν, μπορεί και με χειρότερο τρόπο. Το μήνυμα όμως και το μεγαλύτερο όπλο της ανθρωπότητας δεν είναι το πώς θα κρίθει ένας τέτοιος λόγος, αλλά τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει στην εξάλειψή του.

Ο καθένας μας λοιπόν, ας είναι αυτός που θέλει, ας είναι όπως θέλει, χωρίς να ενδιαφέρεται  για τις γνώμες των άλλων. ‘Αλλωστε, υπάρχουν οι άνθρωποι που θα βρίσκουν πάντα κάτι να πουν.
Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu