Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Portal

Οι σταυροφόροι της ελληνικής οικογένειας και ο ανεξέλεγκτος λόγος μίσους τους

31-05-2024 19:25

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΙΣΟΥΣΤΟΥΣ

Γιώργος Κρητικός

Πρωτότυπη δημιουργία μέσωCanva

Ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε στα μέσα Μαΐου 2024 σε ένα νέο διαδικτυακό λογύδριο και ο Γιώργος Κρητικός γράφει για τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως προστάτες της «Αγίας Ελληνικής Οικογένειας», αφού βάλει το μικρότερο βιολί του κόσμου να κλάψει για αυτούς και τον μάταιο, αναχρονιστικό αγώνα τους.

Η μεγάλη αρχή ή η νέα μεγάλη αφορμή δόθηκε με το τότε νομοσχέδιο, νόμο του κράτους πλέον, για τα ομόφυλα ζευγάρια που έκανε κάμποσους να βγουν από τα ομοφοβικά λαγούμια τους για να εξαπολύσουν τους οχετούς τους κατά όποιου στα μάτια τους απειλούσε το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία - οικογένεια». Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, πρώην πρωθυπουργοί, τραγουδιστές και δε συμμαζεύεται, έσπευσαν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου περί αλλοίωσης του DNAτης ελληνικής οικογένειας. Πέρα από τον a priori εσφαλμένο συλλογισμό τους πως η ελευθερία έκφρασης συνεπάγεται ελευθερία εκφοράς ρατσιστικού λόγου, (στην τελική εφόσον δεν εφαρμόζεται ο αντιρατσιστικός νόμος γιατί να μην προβαίνουν στον εν λόγω συλλογισμό) έρχονται να μας θυμίσουν και τη βαθιά συντηρητική και συνάμα τόσο προβληματική πλευρά της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας, που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.

Ο ποινικολόγος, που προ σεβαστού χρονικού διαστήματος είχε το «εύλογο» ερώτημα αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο άντρας ή η γυναίκα του ζευγαριού, κάτι που προκάλεσε το δικό μας εύλογο ερώτημα γιατί του δίνεται ακόμη βήμα για δημόσιο λόγο, ήρθε λοιπόν χθες να μας επισημάνει πως δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε αυτή την επικίνδυνη παράφραση της πραγματικότητας και της υγιούς ελληνικής οικογένειας και πως κανείς δεν μπορεί να καταργήσει τη φύση. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα υπάρχουν τόσοι υπέρμαχοι αυτής της περίφημης ελληνικής οικογένειας, η οποία οδηγεί στην αναπαραγωγή μιας καταπιεστικής πατριαρχικής κοινωνίας και μιας τοξικής αρρενωπότητας που οδηγούν συστηματικά σε γυναικοκτονίες (όρο που κάποιοι ακόμα δεν αποδέχονται), σε παιδιά που μεγαλώνουν αρνούμενα την ταυτότητά τους, σε κλειστοφοβικά πρότυπα φύλου, που πιέζουν ανυπόφορα τους φορείς τους μην τα διαψεύσουν και με λίγα λόγια σε μια νοσηρή πραγματικότητα, που δυστυχώς συνεχίζει να στιγματίζει την βαθιά συντηρητική Ελληνική κοινωνία.

Από το μετερίζι της και η Ελληνική Εκκλησία, που διαχρονικά έχει τη δύναμη να επηρεάζει το πιστό γκρουπ οπαδών της,  βάζει το λιθαράκι της με τον αδιανόητα ομοφοβικό, ρατσιστικό, σεξιστικό και με όλα τα συμπαραμαρτούντα, λόγο της ο οποίος το μόνο που δεν κάνει είναι να υποστηρίζει το «αγαπάτε αλλήλους». «Επιχειρείται διάλυση στη ρίζα της ελληνικής οικογένειας» είχε δηλώσει ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ το προηγούμενο διάστημα για την ισότητα στο γάμο. Μεγάλο μέρος άλλωστε των κληρικών, δεχόμενοι να παίξουν τον ρόλο των θεματοφυλάκων των παραδόσεων, σε σώματα νέων «ιεροεξεταστών» (θα έλεγε κάποιος κακοπροαίρετος), απαγόρευσαν την είσοδο στις εκκλησίες τους για όσους βουλευτές ψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο (πολύ χριστιανικό, θα έλεγε ξανά κάποιος κακοπροαίρετος).

Ο Αχιλλέας Μπέος από την άλλη, που νομίζει πως με τη φράση «μη σκίσουν κανένα καλσόν» δεν είναι ομοφοβικός, με τη φράση «άντε να μαγειρέψεις κανένα μουσακά» δεν είναι σεξιστής και με τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» δεν είναι ρατσιστής, φροντίζει να μας υπενθυμίζει τον μάτσο Έλληνα, τον αυθεντικό άντρα που λύνει τις υποθέσεις του «αντρικά», κάτι που ελπίζαμε ως πρότυπο να έχει πεθάνει. Αλλά δυστυχώς αντ’ αυτού, πεθαίνουν συναισθηματικά και κυριολεκτικά γυναίκες και άντρες που δεν καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα με αυτό.

Γιατί άραγε να υπερασπίζονται με τόσο σθένος κάτι που καθίσταται πλέον επικύνδινο, κάτι που κάνει παιδιά να κλαίνε στα δωμάτιά τους, γυναίκες να κακοποιούνται από τους συζύγους τους, 15χρονα και 16χρονα μαυροφορεμένα παιδιά να τραμπουκίζουν ΛΟΑΤΚΙ στις πλατείες και τους γονείς τους να ανακουφίζονται που δεν έγιναν πουστ@@ες.

Ο ανεξέλεγκτος λόγος μίσους τους μπορεί να σκοτώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά (αλλά η ξεκάθαρη παρακίνηση σε βία για κάποιους δεν είναι τόσο ξεκάθαρη σε αυτές τις περιπτώσεις).Έτσι γιατί η «υγιής Ελληνική Οικογένεια» έχει καταντήσει πλέον πλήρως καταπιεστική, έτσι γιατί η εκφορά της ρατσιστικής σου «άποψης» είναι ξεκάθαρα εκφορά λόγου μίσους, έτσι γιατί τα αστεία για τους ομοφυλόφιλους δεν είναι πλέον αστεία, έτσι γιατί ο “A-male” έχει πλέον πεθάνει, έτσι γιατί ο κόσμος ευτυχώς (και όχι ή δυστυχώς που προσθέτουν κάποιοι) προχωρά. Άλλωστε όλα τα δυστυχώς τα έχουν εξασφαλίσει για τις υπάρξεις του οι Μπέοι, οι Κούγιες και οι ομοιδεάτες τους.

...........

ΥΓ. Η κεντρική εικόνα αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία μέσωCanva
Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu