Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 1 of 7: > >>


Hate speech in Eurovision

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Για ακόμη μία χρονιά η αντισυμβατικότητα ακουσμάτων και εμφάνισης έπαιξε το ρόλο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δίνοντας τη νίκη στους Måneskin. Η περίπτωσή τους όμως δεν αποτελεί, όπως στην περίπτωση της Conchita Wurst, μία ξεκάθαρη δήλωση απέναντι στην ομοφοβία. Τότε μιλούσαμε για τη συμμετοχή ενός ατόμου της LGBTQ+ κοινότητας στο μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού. Και αυτό από μόνο του αποτελεί μια δήλωση. Οι Måneskin, ωστόσο, δεν αποτελούν συγκρότημα τα μέλη του οποίου έχουν κάνει οποιαδήποτε δήλωση περί διαφορετικής της straight σεξουαλικότητας, με τον frontman του συγκροτήματος να συστήνει μάλιστα στο κοινό την αρραβωνιαστικιά του.

Read more
The power of the weigher versus success

Ευαγγελία Γκιόξη

 

Πώς ερμηνεύεται το γυναικείο σώμα στο χώρο του θεάματος από τους χρήστες του διαδικτύου και κατά πόσο μια γυναίκα έχει το 2021 το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο σώμα της; Τι μας μαθαίνει η περίπτωση της Έλενας Παπαρίζου, που κρίθηκε αυστηρά για την αύξηση του αριθμού στη ζυγαριά της;

Read more
Baptizing murder, retraining

Παναγιώτης Λιάκος

 

Ένα σχόλιο για τις διώξεις των Ουιγούρων από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Read more
The construction of hatred and the incitement to violence in the propaganda Word

Ιωάννα Ρούγα

 

Ποια στοιχεία ενός δημόσιου Λόγου τον καθιστούν επικίνδυνο; Μια ψυχολογική προσέγγιση της ρητορικής μίσους ως κομμάτι της προπαγάνδας.

Read more
And officially ... unofficially

Απόστολος Μαυράκης

 

Τι συμβαίνει όταν ακόμα και οι επίσημοι θεσμοί αγνοούν την επικινδυνότητα των διακρίσεων, αφήνοντας παράλληλα τα δικαιώματα πολλών ατόμων... ανεπίσημα;

Read more
Hate speech Rise Due to Pandemic What mask is hidden behind the screen?

Αντώνης Φελλάς

 

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε ότι η πανδημία του κορονοϊού πυροδότησε ένα «τσουνάμι μίσους και ξενοφοβίας, αποδιοπομπαίων τράγων και κινδυνολογίας».

Read more
Kids and hate speech on the internet

Ελισάβετ Χατζή

 

Τα παιδιά, ήδη από μικρή ηλικία πλέον, έχουν εξοικειωθεί με την χρήση του διαδικτύου και των social media. Οι πιθανότητες του να έρθουν αντιμέτωπα ή ακόμα και να εκφράσουν ρητορική μίσους αυξάνονται σημαντικά αν δεν έχουν λάβει σωστή καθοδήγηση από τους γονείς ή και τους εκπαιδευτικούς τους.

Read more
Are we all ibellists?

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Η κοινωνία μας είναι φτιαγμένη για να εξυπηρετεί τις κοινωνικές νόρμες και το «φυσιολογικό».

Read more
Hate speech: White Supremacy

Δέσποινα Μαστρογιάννη

 

Ο όρος Λευκή Υπεροχή (White Supremacy) αναφέρεται στη ρατσιστική ιδεολογία εθνικιστικών ομάδων σχετικά με τη φυλετική υπεροχή των λευκών ανθρώπων. Οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν τη ρητορική μίσους ως μέσο για τη διάδοση της ιδεολογίας τους και άρα τη διασφάλιση της ύπαρξής τους, αλλά και ως εργαλείο για την προώθηση των σκοπών τους, την προτροπή σε βίαιες ενέργειες εναντίον κυρίως, μειονοτήτων και ευάλωτων ομάδων.

Read more
Internalized misogyny: Hate speech among women

Αλεξάνδρα Γκνατισίν

 

Οι αναχρονιστικές απόψεις της κυρίας Λατινοπούλου περί ανθρώπινης φύσης ως το απτό παράδειγμα της επιβίωσης του μισογυνισμού και της εκδήλωσης επιθετικότητας απέναντι σε κοινωνικά ανεκτικούς και προοδευτικούς ανθρώπους.

Read more
Cyberbullying complaint platforms: mediators to deal with cyberbullying and harassment

Ιωάννα Ρούγα

 

Η νέα πρωτοβουλία ενός δικηγόρου από το Αμβούργο της Γερμανίας ως απάντηση στο φαινόμενο του cyberbullying στρέφει ξανά την προσοχή μας σε ένα πρόβλημα παλιό, αλλά με συνεχώς αυξανόμενους τρόπους εκδήλωσης

Read more
Justice in the age of keyboard

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Το διαδίκτυο είναι δίαυλος επικοινωνίας, γνωριμίας, διάδοσης νέων και ειδήσεων. Ειδικότερα, με την πανδημία να ταλανίζει τις ζωές μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το διαδίκτυο ήταν μια διαφυγή, μια ακίνδυνη στενή επαφη με ανθρώπους χωρίς μάσκες. Όμως το πληκτρολόγιο και οι οθόνες οικειοποιήθηκαν από όλους μας και το μέτρο χάθηκε. Πλέον η άποψη γίνεται επίθεση, οι συμβουλές γίνονται κριτική και οι εικασίες γίνονται αδιάσειστα γεγονότα.

Read more
Cyber-bullying: Keyboard fighters

Κλεάρτ Χύσαϊ

 

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες και η εισχώρηση της στις ζωές των χρηστών, έχει πλεονεκτήματα τα οποία δεν είναι εύκολο να απαριθμήσει κανείς. Το ίδιο δύσκολα μετρήσιμοι είναι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Read more
Hate speech: Anti-semitism

Δέσποινα Μαστρογιάννη

 

Ο αντισημιτισμός είναι η έκφραση μιας αρνητικά προκατειλημμένης αντίληψης ή του μίσους εναντίων των Εβραίων ως φυσικά πρόσωπα, αλλά και εναντίον οποιασδήποτε μορφής ιδιοκτησίας, ιστορίας, συμβόλων, θεσμών και τόπων λατρείας της εβραϊκής κοινότητας.

 

Read more
Sir, isn't Ahmet a good child?

Μαρία Κεραμιανού

 

Το κακό, το μίσος, η ζήλια, ο φθόνος είναι πολλές φορές που υπερισχύουν του καλού, του αγνού, της ευαισθησίας, της αθωότητας, της λαχτάρας, της αισιοδοξίας, της αγάπης για το συνάνθρωπο, για τη ζωή.

Read more


 Page 1 of 7: > >>

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu