Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Portal

 Σελίδα 11 από 11: << <


Σοφία Μπεκατώρου: Μια πρώτη νίκη ενάντια στο σεξισμό

Κωνσταντίνα Ξυνόγαλου

Η Σοφία Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης μας οδηγήθηκε στις 15 Ιανουαρίου σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση. Η λεπτομερής περιγραφή του βιασμού που υπέστη από μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας σε ηλικία μόλις 21 ετών κάνει και τον πιο δυνατό να λυγίσει.

Διαβάστε περισσότερα
Παρατηρώντας το λόγο μίσους. Πώς να αντιδράσω;

Ελισάβετ Βουδούρη
Ο λόγος μίσους μπορεί να οριστεί με ποικίλους τρόπους και να λάβει διάφορες μορφές. Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για την ομιλία που όχι μόνο εκφράζει μίσος για ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων, αλλά συχνά ενθαρρύνει και την βίαιη αντιμετώπισή τους. Η βία αυτή στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων χαρακτηριστικών όπως η παχυσαρκία, η εθνοτική καταγωγή, η θρησκεία και το φύλο – εγγενή ταυτοτικά χαρακτηριστικά τα οποία συνήθως δεν «ρυθμίζονται» από άτομα ή ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα
Τώρα, χωρίς γιατί

Σοφία Βαγιανού

Συλλογιζόμενη όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τις μαρτυρίες κυρίως γυναικών στον αθλητικό, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο, θέλω να πάρω θέση. Θέλω να πάρω θέση σε ένα ερώτημα που γεννήθηκε σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι το εξέφρασαν δημόσια σε σχόλια. Το ερώτημα αυτό είναι το «γιατί τώρα;», ένα ερώτημα το οποίο μπορεί φαινομενικά να ακούγεται «εύλογο», αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Διαβάστε περισσότερα
Ο Τραμπ, ο Λόγος μίσους και ο αποκλεισμός του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σταμάτης Πουλακιδάκος

Έντονη συζήτηση γίνεται αναφορικά με την απόφαση ορισμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ

Διαβάστε περισσότερα


 Σελίδα 11 από 11: << <

Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu