Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Portal

 Σελίδα 2 από 10: << < > >>


Γεννημένοι να μισούν: Ο βίος και πολιτεία της Westboro Baptist Church

Παναγιώτης Λιάκος

 

Παρουσιάζοντας ένα από τα γνωστότερα hate groups των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα
Ρητορική μίσους στο διαδίκτυο

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Εδώ και πολλά χρόνια το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν νέους, διευρυμένους ορίζοντες στις δυνατότητες της ανθρώπινης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. 

Διαβάστε περισσότερα
Μια πολιτευτής, τα fake news και ένας τοίχος

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Τα fake news αποτελούν ένα από τα νέα “trend” της εποχής μας. Η ευρεία χρήση της τακτικής των fake news τα έχει οικειοποιήσει στο ευρύ κοινό. Τα κανάλια μιλάνε για fake news , οι πολιτικοί μιλάνε για fake news και μία απλή αναζήτηση του όρου στο wikishark.com μπορεί να μας επιβεβαιώσει πως οι πολίτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για αυτά. Τα fake news δημιουργούνται από ανθρώπους με συγκεκριμένες τεχνικές για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Διαβάστε περισσότερα
Τρυντώ: “Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πούμε όχι στο μίσος”

Κλεάρτ Χύσαϊ

 

Μοιραίο θάνατο βρήκε μια τετραμελής οικογένεια μουσουλμάνων, όταν ένας νεαρός τους παρέσυρε με το όχημα του. Και ενώ ο Καναδάς θρηνεί μια ολόκληρη οικογένεια, η Ισλαμοφοβία και η μισαλλοδοξία φαίνονται να είναι σε έξαρση.

Διαβάστε περισσότερα
Η «αρετουσάριστη» κανονικότητα μετά τον κορονοϊό

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Στο πλαίσιο μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες επιτρέπεται να αναρτούν ελεύθερα στη προσωπική τους σελίδα οποιαδήποτε άποψη, ιδέα, φωτογραφία ή σχόλιο υποστηρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα
Μία απάντηση στον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους

Δήμητρα Δαγρέ

 

Tο συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε για την Δήμητρα της Λέσβου με αφορμή την αντίθεση ανάμεσα σε μία ρητορική μίσους που ασκούνταν σε έναν άνθρωπο για πολλά χρόνια λόγω της διαφορετικότητας του και στην αγάπη και συμπαράσταση που δέχτηκε από πλήθος ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα από την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση και η ιστορία της.

Διαβάστε περισσότερα
Ενοχοποίηση της άτεκνης γυναίκας στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο γονιμότητας

Ευαγγελία Γκιόξη

 

Η αντιμετώπιση της σύγχρονης Ελληνίδας από το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας: πώς η άτεκνη γυναίκα παρουσιάστηκε ως υπόλογη κοινωνικά και ατομικά για την υποτιθέμενη επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας έναντι της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα
Όχι όλοι οι άντρες αλλά όλες οι γυναίκες

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Με τη λαοθάλασσα καταγγελιών να πλημμυρίζει καθημερινά τις οθόνες μας, δίνεται βήμα σε όλες τις γυναίκες να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες.

Διαβάστε περισσότερα
Το ξέπλυμα εγκλημάτων πολέμου

Θεμιστοκλής Αριστείδου

 

47 χρόνια μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο μεγάλη μερίδα της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αρνείται την παραδοχή των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η ΕΟΚΑ Β’. Συν τοις άλλοις, παρατηρείται έντονη η ρητορική μίσους προς τις φωνές της λογικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν γίνεται συζήτηση για τις απάνθρωπες πράξεις που συνέβησαν έναντι της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα
Οι πρόσφυγες των Διαβατών στο βωμό της ρητορικής του μίσους

Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου

 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, καθώς  χρεώνονται την «αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας» από ακροδεξιούς πολιτικούς, βρίσκονται στο στόχαστρο της ρητορικής του μίσους. 

Διαβάστε περισσότερα
Η ψυχολογία πίσω από τη ρητορική μίσους

Κορίνα Νικολοπούλου

 

Ποιοι παράγοντες υπάρχουν πίσω από τη ρητορική μίσους; Η ψυχολογία μέσω των όρων που χρησιμοποιεί μπορεί να ερμηνεύσει την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου που κάνει κακόβουλα σχόλια στο διαδίκτυο, εκφράζοντας αρνητικά συναισθήματα;

Διαβάστε περισσότερα
Ευρώπη: Αύξηση ρητορικής μίσους εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Φοβάμαι να είμαι διαφορετικός

Αντώνης Φελλάς

 

Ο ομοφοβικός λόγος εναντίον των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σημειώνει μεγάλη αύξηση στην Ευρώπη. Ποιες είναι οι βασικές δράσεις που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα αυτό;

Διαβάστε περισσότερα
Ρητορική Μίσους: Μισογυνισμός

Δέσποινα Μαστρογιάννη

 

Η ασύμμετρη πρόσβαση στη δημόσια σφαίρα και η ασύμμετρη κατανομή εξουσίας μεταξύ γυναικών και ανδρών προϋπάρχει των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο διαδίκτυο ο μισογυνιστικός κακοποιητικός λόγος βρήκε νέους τρόπους επικοινωνίας επεκτείνοντας τα σύνορα της έμφυλης βίας. Ο διαδικτυακός μισογυνισμός αναφέρεται στις απειλές για βιασμό και θάνατο κατά των γυναικών, οι οποίες αποτελούν πλέον τυπική αντίδραση των χρηστών του Διαδικτύου, όποτε επιθυμούν να δηλώσουν διαφωνία και αποδοκιμασία με αποδέκτη κάποια γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα
Αύξηση του ρατσισμού και στην πανδημία

Λένα Κυριακίδη

 

«Η Λέσβος τελείωσε για εσάς. Πρέπει να φύγετε αύριο. Κάθε μέρα θα σας μεταφέρουμε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να φύγετε από το νησί» είπαν ένστολοι σε εθελοντές τον Μάρτιο του 2020. Ακόμα χειρότερες οι παρενοχλή:σεις, οι απειλές και οι εκφοβισμοί κατά των ίδιων των προσφύγων, που περιγράφει το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στη νέα ετήσια έκθεσή του, η οποία αποτελεί περισσότερο από κάθε άλλη την κορυφή του παγόβουνου λόγω της πανδημίας, μιας ακόμα αφορμής για περισσότερες διακρίσεις κι επιθέσεις σε βάρος τους.

Διαβάστε περισσότερα
Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού…μισάνθρωπος

Θεμιστοκλής Αριστείδου

 

Εν έτη 2021, ο φορέας της Εκκλησίας ακόμη διαθέτει την ικανότητα να αποξενώσει κοινωνικά σύνολα, προωθώντας το φανατισμό και την μισαλλοδοξία, αντί να υπηρετεί την αγάπη και φιλανθρωπία, αξίες για τις οποίες υποτίθεται είναι ο λόγος ύπαρξης της. Ράσα και αξιωματούχοι της Εκκλησίας χειραγωγούν το ποίμνιο για να μεταφέρουν τις οπισθοδρομικές ιδέες τους, ωσάν άλλοι μεσαιωνικοί κήρυκες που καταδίκαζαν μορφωμένες γυναίκες με την ταμπέλα της μάγισσας.

Διαβάστε περισσότερα


 Σελίδα 2 από 10: << < > >>

Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu