Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 1 of 9: > >>


Coronavirus deniers

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει τον πλανήτη μας ήδη από τις αρχές του προηγούμενου έτους. Οι ρυθμοί ζωής που γνωρίζαμε έχουν αλλάξει ριζικά και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε και μια νέα πρόκληση κάθε φορά, με γνώμονα την ασφάλεια μας.

Read more
Freedom of decision in response to "life protection"

Δήμητρα Δαγρέ

 

Ένα κείμενο για την ελευθερία των αποφάσεων που θα έπρεπε να έχουν οι γυναίκες σε όλες τις χώρες του κόσμου σχετικά με το σώμα τους και τις αμβλώσεις.

Read more
An answer to hate speech and racism

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά νερά τον περασμένο Μάιο, συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και τις αρμόδιες αρχές. 

Read more
Who decides?

Δήμητρα Δαγρέ

 

Ένα κείμενο για την ρητορική μίσους που ασκείται κυρίως στις γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά. Οι διαφορές ανάμεσα στις περιπτώσεις του δεν θέλω και δεν μπορώ και η κριτική που ασκείται και στις δύο περιπτώσεις.     

Read more
Remove this term anyway. Wasn't she a human being?

Παναγιώτης Λιάκος

 

Το να παίζεις με τις λέξεις έχει πλάκα, ειδικά όταν δεν ξέρεις τι λες.

Read more
END to hate speech at school

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Η διαφορετικότητα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε ένα κοινωνικό σύνολο για να δώσει χρώμα, νόημα και σκοπό στη ζωή μας και την ύπαρξή μας.

Read moreERROR CODE: Inclusion not found

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Τα πρότυπα ομορφιάς είχαν, έχουν και θα έχουν την τιμητική τους, με έννοιες όπως η αισθητική και η κανονικότητα να γίνονται αντιληπτές και να εκφράζονται διαφορετικά από τους ανθρώπους.

Read more
How does hair relate to hate speech?

Δήμητρα Δαγρέ

 

 Μία απάντηση στην κ. Λατινοπούλου για την ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα και τις απόψεις της για το γυναικείο και ανδρικό πρότυπο.

Read more
Were they born just to give birth?

Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου

 

Μια «χαλασμένη τούρτα», χαλασμένα κεράκια που δήλωναν τις ηλικίες σαράντα και άνω και μια γυναίκα να δυσανασχετεί που έχει περάσει τη γόνιμη ηλικία της και δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδιά περιλάμβανε το διαφημιστικό σποτ για το συνέδριο γονιμότητας.

Read more
Homophobia in the 21st century: War against the LGBT + community

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

«Η ομοφοβία, είναι μία μορφή ρατσισμού και σχετίζεται με την αποστροφή και τις διακρίσεις με βασικό γνώμονα τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε βάρος της ομοφυλοφιλίας και των ανθρώπων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας». Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποιοι παράγοντες καλλιεργούν την ομοφοβία, ποιοι  βοηθούν στην καταπολέμηση της αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες της ομοφοβίας;

Read more
Key words activating the algorithm

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Σε δημοσίευμα στο twitter παρατηρούμε έναν ακόμη λόγο μίσους που αφορά την LGBTQ+ κοινότητα. Εδώ βέβαια η αναφορά συμβαίνει από ένα άτομο που επιχειρεί να στηρίξει την κοινότητα αυτή. Χρησιμοποιεί, ωστόσο, το λόγο μίσους με τον τρόπο που θα δούμε παρακάτω, εξετάζοντας τα όσα έγραψε.

Read more
Born to Hate: The Westboro Baptist Church

Παναγιώτης Λιάκος

 

Παρουσιάζοντας ένα από τα γνωστότερα hate groups των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Read more
Online hate speech

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Εδώ και πολλά χρόνια το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν νέους, διευρυμένους ορίζοντες στις δυνατότητες της ανθρώπινης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. 

Read more
A politician, fake news and a wall

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Τα fake news αποτελούν ένα από τα νέα “trend” της εποχής μας. Η ευρεία χρήση της τακτικής των fake news τα έχει οικειοποιήσει στο ευρύ κοινό. Τα κανάλια μιλάνε για fake news , οι πολιτικοί μιλάνε για fake news και μία απλή αναζήτηση του όρου στο wikishark.com μπορεί να μας επιβεβαιώσει πως οι πολίτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για αυτά. Τα fake news δημιουργούνται από ανθρώπους με συγκεκριμένες τεχνικές για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Read more


 Page 1 of 9: > >>

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu