Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 3 of 13: << < > >>


Hate speech in the modern film industry

Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Η ρητορική μίσους που εμφανίζεται όλο και εντονότερα στους διαδικτυακούς κύκλους φαίνεται πως πλέον “ρυθμίζει” αποφάσεις παραγωγών, απορρίψεις σεναρίων ή ακόμα και απολύσεις ηθοποιών. Μέχρι που όμως μπορεί να γίνει ανεκτή από το σύγχρονο Χόλυγουντ αυτή η υπέρμετρη δύναμη των διαδικτυακών κοινοτήτων; 

Read more
The social reproduction of hatred

Ευδοκία Δανάη Ανδρονικίδου

Σχετικά πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην πλειονότητα των Δυτικών κρατών ποινικοποίηση της παράνομης και ισχυρής ρητορικής μίσους. Το παραπάνω γεγονός, συνέβαλε στην πιο συχνή χρήση έμμεσων μορφών αυτής. 

Read more
Hate speech on the internet, a problem without a solution or maybe not...

Μάριος Αναστασόπουλος

Ως ρητορική μίσους μπορεί να οριστεί «κάθε δημόσιος λόγος ή άλλου είδους έκφραση που απαξιώνει πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων, για λόγους εθνικούς, εθνοτικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς, σεξουαλικούς ή φυσικής αναπηρίας, και προκαλεί διακρίσεις εις βάρος τους ή και πράξεις βίας.

Read more
Hate speech and its versions

Κωνσταντίνα Κουμάνταρου

Ο «Λόγος Μίσους» διακρίνεται σε δύο μορφές: Σε Σκληρό/ άμεσο και σε Ήπιο/ έμμεσο.

Read more
Hate speech

Σπυριδούλα Γαντζούδη

Ο Λόγος Μίσους προσβάλλει ένα άτομο ή μια ομάδα με βάση χαρακτηριστικά όπως είναι το φύλο, η καταγωγή, η θρησκεία, η φυλή, η αναπηρία ή ο ερωτικός προσανατολισμός του. Επίσης ο λόγος μίσους διακρίνει, περιθωριοποιεί, και γενικότερα διώκει ό,τι διαφέρει από την κυρίαρχη νόρμα. Όσοι χρησιμοποιούν τον λόγο μίσους συχνά το ‘’δικαιολογούν’’ μέσω της ελευθερίας του λόγου. 

Read more
Discursive sexism

Αικατερίνη Γκάνιου

Κάθε λέξη έχει τις συνέπειές της, κάθε σιωπή επίσης.

Read more
Hatred for the other. Hatred for the different

Κωνσταντίνος Δεληγιωργάκης

Όταν γίνεται λόγος για τα συναισθήματα και τα πάθη των ανθρώπων έχει κανείς την εντύπωση ότι όλα έχουν ειπωθεί. Όλα είναι γνωστά και κατανοητά. Γιατί όμως συνεχίζουν να μας απασχολούν και να βρίσκονται πίσω από μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και κρίσεις; 

Read more
Hate speech: The role of linguistics

Ξανθή Ριγανά

Ο λόγος μίσους είναι οι λέξεις που προσβάλλουν ένα άτομο ή μια ομάδα με βάση χαρακτηριστικά όπως το φύλο, η εθνοτική καταγωγή, η θρησκεία, η φυλή, η αναπηρία ή ο ερωτικός προσανατολισμός του. Πρόκειται, δηλαδή, για ρατσιστικό λόγο που διακρίνει, περιθωριοποιεί, δαιμονοποιεί, διώκει ό,τι διαφέρει από την κυρίαρχη νόρμα.

Read more
Colorful fairytales shedding light on dark souls!

Κωνσταντίνος Χρυσικός

Όταν η αφήγηση ενός συμπεριληπτικού Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού, γίνεται αφορμή ν΄αναδειχθούν για μια ακόμη φορά τα στερεότυπα και οι βαθιές  προκαταλήψεις στην ελληνική κοινωνία, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ρατσισιτικό, ομοφοβικό και μισαλλόδοξο λόγο.

Read more
For little Helen

Ελένη Κουτσοβαγγέλη

Η βιωματική αφήγηση της Ελένης για το λόγο μίσους που υπέστη κατά την παιδική της ηλικία.

Read more
On sexism online

Μαρία Ζάντζα

Με μια σύντομη περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα έντονο φαινόμενο που παρατηρείται στο σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο, είναι η διάχυτη ρητορική μίσους με την μορφή σεξιστικών σχολίων, κάτω από ανηρτημένο οπτικό, ακουστικό ή γραπτό υλικό.

Read more
Would you ask a man something like that, dear journalist?

Σοφία Τσώτσου

Αφορμή για το παρόν κείμενο υπήρξε μια -από τις πολλές- συνέντευξη, στις οποίες οι συνεντευξιαστές/δημοσιογράφοι κάνουν ακατάλληλες ερωτήσεις προς γυναίκες, τις οποίες δεν θα έκαναν αντίστοιχες σε άντρες.

Read more
When you realize hate speech

Δήμητρα Τσίτσια

Μέχρι πότε θα γινόμαστε ακροατές λόγου μίσους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Μέχρι πότε οι άνθρωποι θα γελοιοποιούν θέματα που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία μας;

Read more
On school bullying

Δήμητρα Τσακμάκη

Μια αρνητική επίδραση που καταγράφει η χώρα μας ,είναι ότι βρίσκεται υψηλά στη κατάταξη με περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού. Ένας στους τρεις μαθητές δέχεται σωματικό εκφοβισμό, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δέχονται λεκτικό.

Read more
On homophobia

Επαμεινώνδας Νικολόπουλος

Είναι πολύ πιθανό κάπου να έχετε ακούσει την λέξη ομοφοβία. Τι είναι όμως η ομοφοβία; Τι μπορεί να δείχνει ο ομοφοβικός λόγος για τα άτομα που τον εκφέρουν; Πώς μπορεί να αισθάνονται αυτοί που ασκούν ομοφοβική συμπεριφορά; Ας το δούμε απλά και κατανοητά στο κείμενο που ακολουθεί.

Read more


 Page 3 of 13: << < > >>

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu