Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 13 of 13: << <


Hate speech before the internet. The "teddy-boys".

Κοραλία Ξεπαπαδέα

 

Μια επισκόπηση όρων και χαρακτηρισμών που αποδόθηκαν στους οπαδούς του ροκ εν ρολ στην Ελλάδα και γενικότερα στους νέους ανθρώπους των δεκαετιών 50’ - ‘60 - ‘70, των οποίων οι συμπεριφορές δεν ευθυγραμμίζονταν με τα παραδοσιακά πρότυπα της εποχής.

 

Read more




Hate speech in football

Νικόλας Κολυτάς

 

«Μα καλά, ασχολείσαι ακόμη με το ελληνικό ποδόσφαιρο;»

Read more




Come fight for a new society

Ιωάννης Μπαχάς

 

Ο Αθλητισμός δέχθηκε ένα συντριπτικό πλήγμα από την επέλαση της πανδημίας και εξακολουθεί να στοχοποιείται ως κατ’ εξοχήν χώρος μετάδοσης της.

Read more




Throwing stones to education: Hate speech in greece and Turkey

Αθηνά Κοροβέση

 

Ο τομέας της Παιδείας αποτελεί σε κάθε χώρα ίσως το πιο παρακινδυνευμένο χαρτοφυλάκιο στην ανάληψη εξουσίας. Η χώρα μας ανήκει στην κατηγορία εκείνων των κρατών όπου ο θόρυβος γύρω από τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις στο εν λόγω πεδίο ποτέ δεν καταλάγιασε.

Read more




It's not fashion, it's a necessity!

Μάιρα Τσαμπά

Και να που φτάσαμε εδώ… κι εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο, φτωχή ανθρωπότητα… Σκληρός, άκαρδος κόσμος, που δεν άνοιξε ποτέ μιαν ομπρέλα πάνω απ’ το δέντρο που βρέχεται!” (“Αλλά τα βράδια” Τάσος Λειβαδίτης- Βασίλης Παπακωνσταντίνου)

 

Read more




Hate discourse in sports: The need to "chang course"

Αγγελική Πήλιουρα

Λόγω της λαοφιλίας που απολαμβάνει, ο αθλητισμός θα έπρεπε να αποτελεί πεδίο εναντίωσης σε κάθε μορφή λόγου μίσους. Δυστυχώς, όμως, η συνθήκη αυτή σε αρκετές περιπτώσεις δεν βρίσκει εφαρμογή. Ας δούμε ορισμένες από αυτές.

Read more




Grigoris Valtinos: "The future belongs to minorities"

Συνέντευξη στη Βασιλεία Μαξακούλη

 

Ένα διακριτικό καθρέφτισμα στον ποταμό που συνδέει την τέχνη με το μίσος, τις αξίες, τα πάθη κι όλα τα ανθρώπινα. Ο αγαπημένος ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός εκπέμπει μια αύρα ποιητική, μα παράλληλα τόσο απτή. Μια συνέντευξη που αγγίζει το φάσμα του ονείρου και του καθημερινού. Πώς εκφράζεται το μίσος στο επίγειο και το φαντασιακό; Πόσο αναγκαία είναι η προβολή του μίσους στην τέχνη; Υπάρχουν όρια στην καλλιτεχνική έκφραση;

Read more




Inflation in internet hate comments

Μαρία-Νεφέλη Γρηγοράτου

 

Πρόσφατα στο πολυαγαπημένο μας διαδίκτυο, συγκεκριμένα στο Facebook και στο Instagram, με αφορμή το περιστατικό παρενόχλησης 13χρονου μαθητή από 35χρονη καθηγήτριά του παρατήρησα σχόλια του τύπου «Γιατί δεν έκατσε ο βλάκας;», «Δεν κατάλαβε πόσο τυχερός είναι;». Αντίστοιχα αρκετοί, ευτυχώς όχι η πλειονότητα, «κράζουν» τις γυναίκες και τους άντρες που καταγγέλουν παρενοχλήσεις με σχόλια του στυλ «Τώρα το θυμήθηκαν;», «Όλοι ξέρουμε πώς παίρνουν ρόλο αυτές του θεάτρου.» Αυτά που προανέφερα νομίζω είναι αρκετά ώστε να διερωτώμαι: Πού έχει χαθεί η λογική;

Read more




Simple answers to simple questions

Γεωργία Λυμπεροπούλου

Τις τελευταίες βδομάδες «τσουνάμι» καταγγελιών ακολούθησε την επίσημη τοποθέτηση και καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε το 1998. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλήτριες, απλές γυναίκες, φοιτήτριες, όλες παίρνοντας θάρρος από τη σοκαριστική εξομολόγηση της πρωταθλήτριας βγήκαν και μίλησαν για κάθε είδους παρενόχληση που έχουν δεχθεί. Σεξουαλική, εργασιακή, λεκτική, σωματική, ψυχολογική.

Read more




No gay men in Chechnya...

Παναγιώτης Λιάκος

 

Με αυτά τα λόγια, σε συνέντευξη του σε ξένα ειδησεογραφικά μέσα, το 2017, ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, περιέγραψε το κατά τα άλλα πρωτοφανές γεγονός, την πλήρη απουσία ομοφυλόφιλων ανδρών σε ένα κράτος με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ίσως η αλήθεια να είναι πιο κοντά σε αυτή την δήλωση από όσο φοβόμαστε.

Read more




Ας

Κωνσταντίνα Ξυνόγαλου

Η Σοφία Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης μας οδηγήθηκε στις 15 Ιανουαρίου σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση. Η λεπτομερής περιγραφή του βιασμού που υπέστη από μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας σε ηλικία μόλις 21 ετών κάνει και τον πιο δυνατό να λυγίσει.

Read more




Observing hate speech. How can I react?

Ελισάβετ Βουδούρη
Ο λόγος μίσους μπορεί να οριστεί με ποικίλους τρόπους και να λάβει διάφορες μορφές. Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για την ομιλία που όχι μόνο εκφράζει μίσος για ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων, αλλά συχνά ενθαρρύνει και την βίαιη αντιμετώπισή τους. Η βία αυτή στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων χαρακτηριστικών όπως η παχυσαρκία, η εθνοτική καταγωγή, η θρησκεία και το φύλο – εγγενή ταυτοτικά χαρακτηριστικά τα οποία συνήθως δεν «ρυθμίζονται» από άτομα ή ομάδες.

Read more




Now, without why.

Σοφία Βαγιανού

Συλλογιζόμενη όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τις μαρτυρίες κυρίως γυναικών στον αθλητικό, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο, θέλω να πάρω θέση. Θέλω να πάρω θέση σε ένα ερώτημα που γεννήθηκε σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι το εξέφρασαν δημόσια σε σχόλια. Το ερώτημα αυτό είναι το «γιατί τώρα;», ένα ερώτημα το οποίο μπορεί φαινομενικά να ακούγεται «εύλογο», αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Read more




Trump, hate speech and his ban from social media

Σταμάτης Πουλακιδάκος

Έντονη συζήτηση γίνεται αναφορικά με την απόφαση ορισμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ

Read more


 Page 13 of 13: << <

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTER



emailE-mail: info@sophism.eu