Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 2 of 9: << < > >>


Trudeau: "We have to stay united and say no to hate"

Κλεάρτ Χύσαϊ

 

Μοιραίο θάνατο βρήκε μια τετραμελής οικογένεια μουσουλμάνων, όταν ένας νεαρός τους παρέσυρε με το όχημα του. Και ενώ ο Καναδάς θρηνεί μια ολόκληρη οικογένεια, η Ισλαμοφοβία και η μισαλλοδοξία φαίνονται να είναι σε έξαρση.

Read more
The "non-retuched" normality after the coronavirus

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Στο πλαίσιο μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες επιτρέπεται να αναρτούν ελεύθερα στη προσωπική τους σελίδα οποιαδήποτε άποψη, ιδέα, φωτογραφία ή σχόλιο υποστηρίζουν. 

Read more
An answer to racism and hate speech

Δήμητρα Δαγρέ

 

Tο συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε για την Δήμητρα της Λέσβου με αφορμή την αντίθεση ανάμεσα σε μία ρητορική μίσους που ασκούνταν σε έναν άνθρωπο για πολλά χρόνια λόγω της διαφορετικότητας του και στην αγάπη και συμπαράσταση που δέχτηκε από πλήθος ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα από την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση και η ιστορία της.

Read more
Guilt of the childless woman at the first Panhellenic Fertility Conference

Ευαγγελία Γκιόξη

 

Η αντιμετώπιση της σύγχρονης Ελληνίδας από το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας: πώς η άτεκνη γυναίκα παρουσιάστηκε ως υπόλογη κοινωνικά και ατομικά για την υποτιθέμενη επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας έναντι της οικογένειας.

Read more
Not all men but all women

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Με τη λαοθάλασσα καταγγελιών να πλημμυρίζει καθημερινά τις οθόνες μας, δίνεται βήμα σε όλες τις γυναίκες να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες.

Read more
The laundering of war crimes

Θεμιστοκλής Αριστείδου

 

47 χρόνια μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο μεγάλη μερίδα της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αρνείται την παραδοχή των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η ΕΟΚΑ Β’. Συν τοις άλλοις, παρατηρείται έντονη η ρητορική μίσους προς τις φωνές της λογικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν γίνεται συζήτηση για τις απάνθρωπες πράξεις που συνέβησαν έναντι της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Read more
The refugees of Diavata on the altar of hate speech

Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου

 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, καθώς  χρεώνονται την «αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας» από ακροδεξιούς πολιτικούς, βρίσκονται στο στόχαστρο της ρητορικής του μίσους. 

Read more
The psychology behind hate speech

Κορίνα Νικολοπούλου

 

Ποιοι παράγοντες υπάρχουν πίσω από τη ρητορική μίσους; Η ψυχολογία μέσω των όρων που χρησιμοποιεί μπορεί να ερμηνεύσει την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου που κάνει κακόβουλα σχόλια στο διαδίκτυο, εκφράζοντας αρνητικά συναισθήματα;

Read more
Europe: Rising hate speech against the LGBTQI community. I'm afraid to be different

Αντώνης Φελλάς

 

Ο ομοφοβικός λόγος εναντίον των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σημειώνει μεγάλη αύξηση στην Ευρώπη. Ποιες είναι οι βασικές δράσεις που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα αυτό;

Read more
Hate speech: Misogyny

Δέσποινα Μαστρογιάννη

 

Η ασύμμετρη πρόσβαση στη δημόσια σφαίρα και η ασύμμετρη κατανομή εξουσίας μεταξύ γυναικών και ανδρών προϋπάρχει των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο διαδίκτυο ο μισογυνιστικός κακοποιητικός λόγος βρήκε νέους τρόπους επικοινωνίας επεκτείνοντας τα σύνορα της έμφυλης βίας. Ο διαδικτυακός μισογυνισμός αναφέρεται στις απειλές για βιασμό και θάνατο κατά των γυναικών, οι οποίες αποτελούν πλέον τυπική αντίδραση των χρηστών του Διαδικτύου, όποτε επιθυμούν να δηλώσουν διαφωνία και αποδοκιμασία με αποδέκτη κάποια γυναίκα.

Read more
Increase of racism during the pandemic

Λένα Κυριακίδη

 

«Η Λέσβος τελείωσε για εσάς. Πρέπει να φύγετε αύριο. Κάθε μέρα θα σας μεταφέρουμε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να φύγετε από το νησί» είπαν ένστολοι σε εθελοντές τον Μάρτιο του 2020. Ακόμα χειρότερες οι παρενοχλή:σεις, οι απειλές και οι εκφοβισμοί κατά των ίδιων των προσφύγων, που περιγράφει το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στη νέα ετήσια έκθεσή του, η οποία αποτελεί περισσότερο από κάθε άλλη την κορυφή του παγόβουνου λόγω της πανδημίας, μιας ακόμα αφορμής για περισσότερες διακρίσεις κι επιθέσεις σε βάρος τους.

Read more
The servant of God is baptized; a misanthrope

Θεμιστοκλής Αριστείδου

 

Εν έτη 2021, ο φορέας της Εκκλησίας ακόμη διαθέτει την ικανότητα να αποξενώσει κοινωνικά σύνολα, προωθώντας το φανατισμό και την μισαλλοδοξία, αντί να υπηρετεί την αγάπη και φιλανθρωπία, αξίες για τις οποίες υποτίθεται είναι ο λόγος ύπαρξης της. Ράσα και αξιωματούχοι της Εκκλησίας χειραγωγούν το ποίμνιο για να μεταφέρουν τις οπισθοδρομικές ιδέες τους, ωσάν άλλοι μεσαιωνικοί κήρυκες που καταδίκαζαν μορφωμένες γυναίκες με την ταμπέλα της μάγισσας.

Read more
Hate speech in television

Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου

 

Λίγα λόγια για τη ρητορική μίσους σε ζωντανά προγράμματα της τηλεόρασης.

Read more
For all Dimitras

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Σε ένα κόσμο τόσο τυποποιημένο, που οι μοναδικοί άνθρωποι είναι σαν μια όαση σε έρημο, που η καλοσύνη έχει εκλείψει και όλοι βιάζονται να πάνε κάπου, άνθρωποι ξεχωριστοί σαν τη Δήμητρα Καλογιάννη πρέπει να προστατεύονται και όχι να περιθωριοποιούνται.

Read more
The positive influence of body positivity through a wrong message

Μυρτώ Κανάκη

 

Οι θετικές επιρροές του body positivity μέσα από το λανθασμένο μήνυμα της Λατινοπούλου.

Read more


 Page 2 of 9: << < > >>

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu