Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Portal

 Σελίδα 3 από 11: << < > >>


ΤΕΛΟΣ στη ρητορική μίσους στο σχολείο

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Η διαφορετικότητα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε ένα κοινωνικό σύνολο για να δώσει χρώμα, νόημα και σκοπό στη ζωή μας και την ύπαρξή μας.

Διαβάστε περισσότερα
Ο μεσημεράς, ο αραμπάς και ο μπόγιας – Ο παιδεραστής, ο βιαστής και η δίωξη

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Τον τελευταίο καιρό εγκλήματα παιδεραστίας, κακοποίησης και παρενόχλησης ανήλικων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα
ERROR CODE: Αποδοχή not found

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Τα πρότυπα ομορφιάς είχαν, έχουν και θα έχουν την τιμητική τους, με έννοιες όπως η αισθητική και η κανονικότητα να γίνονται αντιληπτές και να εκφράζονται διαφορετικά από τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα
Πώς σχετίζονται οι τρίχες με τη ρητορική μίσους;

Δήμητρα Δαγρέ

 

 Μία απάντηση στην κ. Λατινοπούλου για την ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα και τις απόψεις της για το γυναικείο και ανδρικό πρότυπο.

Διαβάστε περισσότερα
Γεννήθηκαν για να γεννάνε;

Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου

 

Μια «χαλασμένη τούρτα», χαλασμένα κεράκια που δήλωναν τις ηλικίες σαράντα και άνω και μια γυναίκα να δυσανασχετεί που έχει περάσει τη γόνιμη ηλικία της και δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδιά περιλάμβανε το διαφημιστικό σποτ για το συνέδριο γονιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα
Ομοφοβία τον 21ο αιώνα: Πόλεμος κατά της ΛΟΑΤ+ κοινότητας

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

«Η ομοφοβία, είναι μία μορφή ρατσισμού και σχετίζεται με την αποστροφή και τις διακρίσεις με βασικό γνώμονα τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε βάρος της ομοφυλοφιλίας και των ανθρώπων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας». Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποιοι παράγοντες καλλιεργούν την ομοφοβία, ποιοι  βοηθούν στην καταπολέμηση της αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες της ομοφοβίας;

Διαβάστε περισσότερα
Φράσεις-κλειδιά που ενεργοποιούν τον αλγόριθμο

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Σε δημοσίευμα στο twitter παρατηρούμε έναν ακόμη λόγο μίσους που αφορά την LGBTQ+ κοινότητα. Εδώ βέβαια η αναφορά συμβαίνει από ένα άτομο που επιχειρεί να στηρίξει την κοινότητα αυτή. Χρησιμοποιεί, ωστόσο, το λόγο μίσους με τον τρόπο που θα δούμε παρακάτω, εξετάζοντας τα όσα έγραψε.

Διαβάστε περισσότερα
Γεννημένοι να μισούν: Ο βίος και πολιτεία της Westboro Baptist Church

Παναγιώτης Λιάκος

 

Παρουσιάζοντας ένα από τα γνωστότερα hate groups των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα
Ρητορική μίσους στο διαδίκτυο

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Εδώ και πολλά χρόνια το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν νέους, διευρυμένους ορίζοντες στις δυνατότητες της ανθρώπινης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. 

Διαβάστε περισσότερα
Μια πολιτευτής, τα fake news και ένας τοίχος

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Τα fake news αποτελούν ένα από τα νέα “trend” της εποχής μας. Η ευρεία χρήση της τακτικής των fake news τα έχει οικειοποιήσει στο ευρύ κοινό. Τα κανάλια μιλάνε για fake news , οι πολιτικοί μιλάνε για fake news και μία απλή αναζήτηση του όρου στο wikishark.com μπορεί να μας επιβεβαιώσει πως οι πολίτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για αυτά. Τα fake news δημιουργούνται από ανθρώπους με συγκεκριμένες τεχνικές για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Διαβάστε περισσότερα
Τρυντώ: “Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πούμε όχι στο μίσος”

Κλεάρτ Χύσαϊ

 

Μοιραίο θάνατο βρήκε μια τετραμελής οικογένεια μουσουλμάνων, όταν ένας νεαρός τους παρέσυρε με το όχημα του. Και ενώ ο Καναδάς θρηνεί μια ολόκληρη οικογένεια, η Ισλαμοφοβία και η μισαλλοδοξία φαίνονται να είναι σε έξαρση.

Διαβάστε περισσότερα
Η «αρετουσάριστη» κανονικότητα μετά τον κορονοϊό

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Στο πλαίσιο μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες επιτρέπεται να αναρτούν ελεύθερα στη προσωπική τους σελίδα οποιαδήποτε άποψη, ιδέα, φωτογραφία ή σχόλιο υποστηρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα
Μία απάντηση στον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους

Δήμητρα Δαγρέ

 

Tο συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε για την Δήμητρα της Λέσβου με αφορμή την αντίθεση ανάμεσα σε μία ρητορική μίσους που ασκούνταν σε έναν άνθρωπο για πολλά χρόνια λόγω της διαφορετικότητας του και στην αγάπη και συμπαράσταση που δέχτηκε από πλήθος ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα από την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση και η ιστορία της.

Διαβάστε περισσότερα
Ενοχοποίηση της άτεκνης γυναίκας στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο γονιμότητας

Ευαγγελία Γκιόξη

 

Η αντιμετώπιση της σύγχρονης Ελληνίδας από το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας: πώς η άτεκνη γυναίκα παρουσιάστηκε ως υπόλογη κοινωνικά και ατομικά για την υποτιθέμενη επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας έναντι της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα
Όχι όλοι οι άντρες αλλά όλες οι γυναίκες

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Με τη λαοθάλασσα καταγγελιών να πλημμυρίζει καθημερινά τις οθόνες μας, δίνεται βήμα σε όλες τις γυναίκες να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες.

Διαβάστε περισσότερα


 Σελίδα 3 από 11: << < > >>

Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu