Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 4 of 9: << < > >>


Cyberbullying complaint platforms: mediators to deal with cyberbullying and harassment

Ιωάννα Ρούγα

 

Η νέα πρωτοβουλία ενός δικηγόρου από το Αμβούργο της Γερμανίας ως απάντηση στο φαινόμενο του cyberbullying στρέφει ξανά την προσοχή μας σε ένα πρόβλημα παλιό, αλλά με συνεχώς αυξανόμενους τρόπους εκδήλωσης

Read more
Justice in the age of keyboard

Ιωάννα-Μαρία Μπέκα

 

Το διαδίκτυο είναι δίαυλος επικοινωνίας, γνωριμίας, διάδοσης νέων και ειδήσεων. Ειδικότερα, με την πανδημία να ταλανίζει τις ζωές μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το διαδίκτυο ήταν μια διαφυγή, μια ακίνδυνη στενή επαφη με ανθρώπους χωρίς μάσκες. Όμως το πληκτρολόγιο και οι οθόνες οικειοποιήθηκαν από όλους μας και το μέτρο χάθηκε. Πλέον η άποψη γίνεται επίθεση, οι συμβουλές γίνονται κριτική και οι εικασίες γίνονται αδιάσειστα γεγονότα.

Read more
Cyber-bullying: Keyboard fighters

Κλεάρτ Χύσαϊ

 

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες και η εισχώρηση της στις ζωές των χρηστών, έχει πλεονεκτήματα τα οποία δεν είναι εύκολο να απαριθμήσει κανείς. Το ίδιο δύσκολα μετρήσιμοι είναι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Read more
Hate speech: Anti-semitism

Δέσποινα Μαστρογιάννη

 

Ο αντισημιτισμός είναι η έκφραση μιας αρνητικά προκατειλημμένης αντίληψης ή του μίσους εναντίων των Εβραίων ως φυσικά πρόσωπα, αλλά και εναντίον οποιασδήποτε μορφής ιδιοκτησίας, ιστορίας, συμβόλων, θεσμών και τόπων λατρείας της εβραϊκής κοινότητας.

 

Read more
Sir, isn't Ahmet a good child?

Μαρία Κεραμιανού

 

Το κακό, το μίσος, η ζήλια, ο φθόνος είναι πολλές φορές που υπερισχύουν του καλού, του αγνού, της ευαισθησίας, της αθωότητας, της λαχτάρας, της αισιοδοξίας, της αγάπης για το συνάνθρωπο, για τη ζωή.

Read more
Hate speecch echo chamber

Αλεξάνδρα Γκνατισίν

 

Γιατί παρατηρείται η διαδικτυακή επιθετικότητα μεταξύ των θαλάμων αντήχησης (echo chambers); Για να απαντήσουμε εξετάζουμε το φαινόμενο υπό το πρίσμα της επιθυμίας υπερίσχυσης της προσωπικής άποψης έναντι της διαφορετικής, καθώς η δεύτερη συχνά απορρίπτεται βάσει της προκατάληψης της επιβεβαίωσης (confirmation bias). Οι έννοιες αυτές, σε συνδυασμό με αυτή της φιλτραρισμένης φούσκας (filter bubble), κατακερματίζουν το κοινό ιδιώς όσον αφορά την ενημέρωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Read more
Hate speech, internalized misogyny and social pressure to the image of the female body

Ξένια Σαρατσιώτη

 

Επηρεάζει η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την εικόνα του σώματος των γυναικών; Πώς ασκείται κριτική δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα για την αυτοπεποίθηση του σώματος και την αντίληψη της εικόνας ενός ανθρώπου;

Read more
I didn't mean it, it didn't mean anything

Βασιλεία Μαξακούλη

 

Αν εσύ δεν εννοούσες τα λόγια που είπες ή τις πράξεις που έκανες, τότε ποιος;

 

 

Read more
When humans are "measured" in sizes

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Σε μια κοινωνία που όλα μετριούνται σε αριθμούς οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Read more
The framing of sexual crimes from traditional and social media

Ελισάβετ Χατζή

 

Η παρουσίαση των σεξουαλικών εγκλημάτων από τα ΜΜΕ και τα social media επιβάλλεται να γίνεται με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι δημοσιογράφοι και το κοινό δεν πρέπει να λησμονούν και να καταπατούν το τεκμήριο της αθωότητας. Εξίσου, και στην περίπτωση των θυμάτων, η προστασία των δικαιωμάτων τους στον χώρο της δημοσιογραφίας και των social media αποτελεί ανάγκη.

Read more
The vicious circle of aggression between reality shows and their audiences

Αλεξάνδρα Γκνατισίν

 

Πώς προωθούν τα ριάλιτι τη ρητορική μίσους, τόσο μεταξύ των συμμετεχόντων τους, όσο και μεταξύ των τηλεθεατών τους; Μήπως το κοινό σχολιάζοντας συχνά αρνητικά τις περσόνες των ριάλιτι εκπομπών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τελικά εντείνει το φαύλο κύκλο του διαδικτυακού λόγου μίσους;

Read more
With one million euros

Ιάσονας Θεριός

 

Αν είχαμε ένα ευρώ για κάθε σχόλιο μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο, τότε μάλλον θα μαζεύαμε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Και ένα από τα πιο ουσιώδη πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσπαθήσει να καταπολεμήσει το μίσος.

Read more
The choice that scares you

Θεμιστοκλής Αριστείδου

 

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι υπάρχουν ακόμη άτομα που αδυνατούν να αποδεχτούν την ύπαρξη της ομοφυλοφιλίας ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό και εμμένουν σε ομοφοβικές αντιλήψεις, απαξιώνοντας πλήρως το γενετήσιο δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Read more
The age of threatening messages

Κορίνα Νικολοπούλου

 

Με αφορμή τη φωτογραφία που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές είναι οι σκέψεις που ξεπηδούν σχετικά με το αν υπάρχουν εν τέλει όρια για τη ρητορική μίσους και με το τι έκταση μπορεί να πάρει μια φωτογραφία, που αν και αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη αλληλεγγύη, φτάνει σε σημείο να «απειλεί» μια ανθρώπινη ζωή.

Read more
Trump blasts out hate speech and attacks on Asians

Λένα Κυριακίδη

 

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, 3 στους 10 Ασιάτες Αμερικανούς έχουν δεχτεί ρατσιστικές προσβολές ή αστεία, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρο Έρευνας Pew. Όμως, υποστηρικτές της κοινότητας προειδοποιούσαν εδώ και μήνες ότι η εμπρηστική ρητορική για τον ιό από πολιτικούς ηγέτες και κυρίως από τον τέως πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε βία.

 

Read more


 Page 4 of 9: << < > >>

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu