Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Portal

 Σελίδα 4 από 13: << < > >>


Τα ψεύτικα προφίλ των social media κρύβουν λόγο μίσους

Αγγελική Πιτσόλη

 

Το κίνημα #MeToo που ξεκίνησε αρχές του 2021, έφερε αλυσιδωτές αποκαλύψεις για σεξουαλική και λεκτική βία και παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης instagram, twitter, facebook, μέσα από αληθινά αλλά και ψεύτικα προφίλ, εκφράστηκαν με λόγο μίσους και απαξίωσης. Το ίδιο συνέβη και στα επίμαχα άρθρα των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, όπου οι αναγνώστες με σχόλια συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας τη γνώμη τους.

Διαβάστε περισσότερα
Ο λόγος μίσους συνιστά πράξη καταπίεσης και υποταγής

Αγγελική Πιτσόλη

 

Η επιστήμη της γλωσσολογίας μελετάει την ανθρώπινη γλώσσα και επιδιώκει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα για τη φύση, τη δομή και τη σχέση της γλώσσας με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις λειτουργίες του, καθώς και τη σχέση της γλώσσας με την κοινωνία. Ο λόγος μίσους αποτελεί ένα κατασκευασμένο γλωσσικό προϊόν από ένα πομπό, με σκοπό να επηρεάσει δυσμενώς έναν ή πολλούς αποδέκτες τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα
Oι αρνητές του κορωνοϊού

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει τον πλανήτη μας ήδη από τις αρχές του προηγούμενου έτους. Οι ρυθμοί ζωής που γνωρίζαμε έχουν αλλάξει ριζικά και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε και μια νέα πρόκληση κάθε φορά, με γνώμονα την ασφάλεια μας.

Διαβάστε περισσότερα
Η ελευθερία της απόφασης ως απάντηση στην “προστασία της ζωής”

Δήμητρα Δαγρέ

 

Ένα κείμενο για την ελευθερία των αποφάσεων που θα έπρεπε να έχουν οι γυναίκες σε όλες τις χώρες του κόσμου σχετικά με το σώμα τους και τις αμβλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Μία απάντηση στη ρητορική μίσους και το ρατσισμό

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά νερά τον περασμένο Μάιο, συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και τις αρμόδιες αρχές. 

Διαβάστε περισσότερα
Ποιος αποφασίζει;

Δήμητρα Δαγρέ

 

Ένα κείμενο για την ρητορική μίσους που ασκείται κυρίως στις γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά. Οι διαφορές ανάμεσα στις περιπτώσεις του δεν θέλω και δεν μπορώ και η κριτική που ασκείται και στις δύο περιπτώσεις.     

Διαβάστε περισσότερα
Αφαιρέστε, τέλος πάντων, αυτόν τον σαχλό όρο. Άνθρωπος δεν ήταν;

Παναγιώτης Λιάκος

 

Το να παίζεις με τις λέξεις έχει πλάκα, ειδικά όταν δεν ξέρεις τι λες.

Διαβάστε περισσότερα
ΤΕΛΟΣ στη ρητορική μίσους στο σχολείο

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

Η διαφορετικότητα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε ένα κοινωνικό σύνολο για να δώσει χρώμα, νόημα και σκοπό στη ζωή μας και την ύπαρξή μας.

Διαβάστε περισσότερα
Ο μεσημεράς, ο αραμπάς και ο μπόγιας – Ο παιδεραστής, ο βιαστής και η δίωξη

Άννα Αλκινόη Κωστάκη

 

Τον τελευταίο καιρό εγκλήματα παιδεραστίας, κακοποίησης και παρενόχλησης ανήλικων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα
ERROR CODE: Αποδοχή not found

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Τα πρότυπα ομορφιάς είχαν, έχουν και θα έχουν την τιμητική τους, με έννοιες όπως η αισθητική και η κανονικότητα να γίνονται αντιληπτές και να εκφράζονται διαφορετικά από τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα
Πώς σχετίζονται οι τρίχες με τη ρητορική μίσους;

Δήμητρα Δαγρέ

 

 Μία απάντηση στην κ. Λατινοπούλου για την ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα και τις απόψεις της για το γυναικείο και ανδρικό πρότυπο.

Διαβάστε περισσότερα
Γεννήθηκαν για να γεννάνε;

Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου

 

Μια «χαλασμένη τούρτα», χαλασμένα κεράκια που δήλωναν τις ηλικίες σαράντα και άνω και μια γυναίκα να δυσανασχετεί που έχει περάσει τη γόνιμη ηλικία της και δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδιά περιλάμβανε το διαφημιστικό σποτ για το συνέδριο γονιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα
Ομοφοβία τον 21ο αιώνα: Πόλεμος κατά της ΛΟΑΤ+ κοινότητας

Μιχαέλλα Χρυσοστόμου

 

«Η ομοφοβία, είναι μία μορφή ρατσισμού και σχετίζεται με την αποστροφή και τις διακρίσεις με βασικό γνώμονα τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε βάρος της ομοφυλοφιλίας και των ανθρώπων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας». Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποιοι παράγοντες καλλιεργούν την ομοφοβία, ποιοι  βοηθούν στην καταπολέμηση της αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες της ομοφοβίας;

Διαβάστε περισσότερα
Φράσεις-κλειδιά που ενεργοποιούν τον αλγόριθμο

Απόλλων Στρατής-Διαμαντής

 

Σε δημοσίευμα στο twitter παρατηρούμε έναν ακόμη λόγο μίσους που αφορά την LGBTQ+ κοινότητα. Εδώ βέβαια η αναφορά συμβαίνει από ένα άτομο που επιχειρεί να στηρίξει την κοινότητα αυτή. Χρησιμοποιεί, ωστόσο, το λόγο μίσους με τον τρόπο που θα δούμε παρακάτω, εξετάζοντας τα όσα έγραψε.

Διαβάστε περισσότερα
Γεννημένοι να μισούν: Ο βίος και πολιτεία της Westboro Baptist Church

Παναγιώτης Λιάκος

 

Παρουσιάζοντας ένα από τα γνωστότερα hate groups των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα


 Σελίδα 4 από 13: << < > >>

Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu