Portal
Η ελευθερία της απόφασης ως απάντηση στην “προστασία της ζωής”
Δήμητρα Δαγρέ
Ένα κείμενο για την ελευθερία των αποφάσεων που θα έπρεπε να έχουν οι γυναίκες σε όλες τις χώρες του κόσμου σχετικά με το σώμα τους και τις αμβλώσεις.
Μία απάντηση στη ρητορική μίσους και το ρατσισμό
Άννα Αλκινόη Κωστάκη
Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά νερά τον περασμένο Μάιο, συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και τις αρμόδιες αρχές.
Ποιος αποφασίζει;
Δήμητρα Δαγρέ
Ένα κείμενο για την ρητορική μίσους που ασκείται κυρίως στις γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά. Οι διαφορές ανάμεσα στις περιπτώσεις του δεν θέλω και δεν μπορώ και η κριτική που ασκείται και στις δύο περιπτώσεις.
Αφαιρέστε, τέλος πάντων, αυτόν τον σαχλό όρο. Άνθρωπος δεν ήταν;
Παναγιώτης Λιάκος
Το να παίζεις με τις λέξεις έχει πλάκα, ειδικά όταν δεν ξέρεις τι λες.
ΤΕΛΟΣ στη ρητορική μίσους στο σχολείο
Μιχαέλλα Χρυσοστόμου
Η διαφορετικότητα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε ένα κοινωνικό σύνολο για να δώσει χρώμα, νόημα και σκοπό στη ζωή μας και την ύπαρξή μας.
Ο μεσημεράς, ο αραμπάς και ο μπόγιας – Ο παιδεραστής, ο βιαστής και η δίωξη
Άννα Αλκινόη Κωστάκη
Τον τελευταίο καιρό εγκλήματα παιδεραστίας, κακοποίησης και παρενόχλησης ανήλικων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
ERROR CODE: Αποδοχή not found
Απόλλων Στρατής-Διαμαντής
Τα πρότυπα ομορφιάς είχαν, έχουν και θα έχουν την τιμητική τους, με έννοιες όπως η αισθητική και η κανονικότητα να γίνονται αντιληπτές και να εκφράζονται διαφορετικά από τους ανθρώπους.
Πώς σχετίζονται οι τρίχες με τη ρητορική μίσους;
Δήμητρα Δαγρέ
Μία απάντηση στην κ. Λατινοπούλου για την ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα και τις απόψεις της για το γυναικείο και ανδρικό πρότυπο.
Γεννήθηκαν για να γεννάνε;
Χρυσάνθη Μαρία Κοκκίνου
Μια «χαλασμένη τούρτα», χαλασμένα κεράκια που δήλωναν τις ηλικίες σαράντα και άνω και μια γυναίκα να δυσανασχετεί που έχει περάσει τη γόνιμη ηλικία της και δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδιά περιλάμβανε το διαφημιστικό σποτ για το συνέδριο γονιμότητας.
Ομοφοβία τον 21ο αιώνα: Πόλεμος κατά της ΛΟΑΤ+ κοινότητας
Μιχαέλλα Χρυσοστόμου
«Η ομοφοβία, είναι μία μορφή ρατσισμού και σχετίζεται με την αποστροφή και τις διακρίσεις με βασικό γνώμονα τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε βάρος της ομοφυλοφιλίας και των ανθρώπων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας». Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποιοι παράγοντες καλλιεργούν την ομοφοβία, ποιοι βοηθούν στην καταπολέμηση της αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες της ομοφοβίας;
Φράσεις-κλειδιά που ενεργοποιούν τον αλγόριθμο
Απόλλων Στρατής-Διαμαντής
Σε δημοσίευμα στο twitter παρατηρούμε έναν ακόμη λόγο μίσους που αφορά την LGBTQ+ κοινότητα. Εδώ βέβαια η αναφορά συμβαίνει από ένα άτομο που επιχειρεί να στηρίξει την κοινότητα αυτή. Χρησιμοποιεί, ωστόσο, το λόγο μίσους με τον τρόπο που θα δούμε παρακάτω, εξετάζοντας τα όσα έγραψε.
Γεννημένοι να μισούν: Ο βίος και πολιτεία της Westboro Baptist Church
Παναγιώτης Λιάκος
Παρουσιάζοντας ένα από τα γνωστότερα hate groups των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ρητορική μίσους στο διαδίκτυο
Μιχαέλλα Χρυσοστόμου
Εδώ και πολλά χρόνια το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν νέους, διευρυμένους ορίζοντες στις δυνατότητες της ανθρώπινης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.
Μια πολιτευτής, τα fake news και ένας τοίχος
Απόλλων Στρατής-Διαμαντής
Τα fake news αποτελούν ένα από τα νέα “trend” της εποχής μας. Η ευρεία χρήση της τακτικής των fake news τα έχει οικειοποιήσει στο ευρύ κοινό. Τα κανάλια μιλάνε για fake news , οι πολιτικοί μιλάνε για fake news και μία απλή αναζήτηση του όρου στο wikishark.com μπορεί να μας επιβεβαιώσει πως οι πολίτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για αυτά. Τα fake news δημιουργούνται από ανθρώπους με συγκεκριμένες τεχνικές για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Τρυντώ: “Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πούμε όχι στο μίσος”
Κλεάρτ Χύσαϊ
Μοιραίο θάνατο βρήκε μια τετραμελής οικογένεια μουσουλμάνων, όταν ένας νεαρός τους παρέσυρε με το όχημα του. Και ενώ ο Καναδάς θρηνεί μια ολόκληρη οικογένεια, η Ισλαμοφοβία και η μισαλλοδοξία φαίνονται να είναι σε έξαρση.
Ο παρών ιστότοπος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια 2014-2020». Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αντικατοπτρίζει τις απόψεις του/της συγγραφέα και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν.