Javascript must be enabled to continue!

Portal

 Page 11 of 13: << < > >>


When hate speech expresses itself with #

Ξένια Σαρατσιώτη

 

Συνδέεται ο λόγος μίσους με τα hastags # που βλέπουμε στα social media; Πόσο ισχυρά εργαλεία μπορεί να είναι και ποιο το πολιτικό τους περιεχόμενο;

Read more
Brutal assaults against Asian-americnas in Seattle

Ελισάβετ Βουδούρη

 

Αναστάτωση επικρατεί στην εκπαιδευτική περιφέρεια Northshore του Σιάτλ ύστερα από βάναυση επίθεση εναντίον εκπαιδευτικού.

Read more
Qatar: On Hislamophobia

Ελισάβετ Βουδούρη

 

Παρέμβαση του Ali Khalfan Al Mansouri, μόνιμου Αντιπροσώπου του Κράτους του Κατάρ στα Ηνωμένα Έθνη για την ισλαμοβοφία.

Read more
Institutional homophobia in 2021

Μαρία Μωραϊτη

 

Η ομοφοβία, εν έτει 2021, στην Ελλάδα εκφράζεται ανοιχτά από επίσημα θεσμικά χείλη μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Read more
Hate speech and police brutality: Parallel ways

Νικόλας Κολυτάς

 

Ο λόγος μίσους είναι διάχυτος στη δημόσια σφαίρα και έχει πολλές αφετηρίες και απολήξεις. Τι γίνεται όμως όταν λόγος μίσους εκφράζεται συστηματικά από επίσημα κρατικά όργανα και συγκεκριμένα από την ελληνική αστυνομία;

Read more
AGAINST ART CENSORSHIP: Turmoil in the Greek art field

Απόστολος Μαυράκης

 

 Ένα άρθρο αναφορικά με τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου «Λιβάνιου», περί περιορισμών στο περιεχόμενο των οπτικοακουστικών μέσων.

Read more
Lauren Boebert: Hate speech against transsexual community

Ελισάβετ Βουδούρη

 

Με βαθιά αντί- LGBTQ+ πνεύμα και επιθετικότητα παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ Lauren Boebert κατά την διάρκεια συζήτησης για τον νόμο ισότητας , που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία του Κολοράντο, την Τετάρτη 24/02/2021.

Read more
Do not lower to elevate

Βασιλεία Μαξακούλη

 

Ένα σχόλιο για την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων.

Read more
The #metoo movement in Greece and the social media comments

Μαρία Μωραΐτη

 

Ένα σχόλιο για τα "διχασμένα" σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το κίνημα #metoo.

Read more
The right to vaccination

Κωνσταντίνα Ξυνόγαλου

 

Ένα σχόλιο για τις αναπτυσσόμενες χώρες που καλούνται για μια ακόμη φορά να μείνουν στο περιθώριο καθώς τα πλούσια κράτη της Δύσης και του Βορρά τις αποκλείουν από τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19.

Read more
Condemning political hate speech

Ξένια Σαρατσιώτη

 

Η γλώσσα χρησιμοποιείται για την πειθώ, για τη διασκέδαση ή αποτελεί μέσο ελέγχου και επιβολής ισχύος σε μία ομάδα. Στην περίπτωση της ρητορικής μίσους ο λόγος χρησιμοποιείται ως εργαλείο επιβολής ή διατήρησης της εξουσίας.

Read more
Refugees- When difference "nurtures" hate

Γεωργία Μοσχονά

 

“Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”

Read more
Accusation (shoud not be) society's best friend

Γεωργία Λουλούδη

 

Με αφορμή την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, τον Ιανουάριο του 2021, για σεξουαλική παρενόχληση, άρχισαν να αποκαλύπτονται παρόμοια περιστατικά, τόσο στο χώρο του αθλητισμού όσο και στο καλλιτεχνικό περιβάλλον. Η υποδοχή από την κοινωνία αυτών των καταγγελιών υπήρξε μπορεί να χαρακτηριστεί (τουλάχιστον) αμφίσημη, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν σκωπτικά τις εν λόγω καταγγελίες.

 

Read more
#metoo, the cases of men

Ευαγγελία Καραβά

 

Η δημόσια μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών, εντός του συντηρητικού πλαισίου της ελληνικής κοινωνίας. Υπό αυτό το πρίσμα, χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν και από την περίπτωση του trapper Lamanif.

Read more
Toxi masculinity on the firing squad

Νίκος Βέρρας

 

Βία, μίσος, κατάχρηση εξουσίας, βιασμοί, φυλετικές επιθέσεις, ρατσισμός. Ένα σκοτεινό σύμπαν που απαρτίζεται από τέτοιες λέξεις που δυστυχώς επιφέρουν και ανάλογες πράξεις πλανάται πάνω από την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να υπήρχαν όλα αυτά στο παρασκήνιο της ζωής και της καθημερινότητάς μας, όμως τον τελευταίο καιρό το σκοτεινό αυτό σύμπαν φωτίζεται από το φως της αλήθειας των θυμάτων, βγαίνοντας ανοιχτά πια να μιλήσουν για όσα κρύβονται μέσα σε μια κατά τα άλλα ηθική και θεοκρατική κοινωνία αντρών. Γιατί όμως τώρα; 

Read more


 Page 11 of 13: << < > >>

This Project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020). Τhe content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

youtube facebook

NEWSLETTERemailE-mail: info@sophism.eu